woensdag 23 mei 2012

Groningen Stad Noorderhoogebrug Paviljoen Van Starkenborgh


Aan de rand van de stad Groningen, in de Groninger wijk Noorderhoogebrug  langs de N361, ligt het idyllische plekje van de Van Starkenborgh Beeldentuin, Galerie en Paviljoen. Een plek waarvan ik mij kan herinneren dat ik hier  schooltuintje waren in de jaren zestig van de vorige eeuw. 
Voor het derde jaar op rij  is hier een expositie van de derde Internationale Ontwerpwedstrijd RE-Design. Meer dan twintig kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema RE-Design, na een idee op het werk van Alessandro Mendini.  Voorwerpen en materialen van vroeger in het hedendaagse kunst.
Deze expositie bezoeken is zeker een aanrader en trekt veel belangstelling waarvan  de verwachting is dat het bezoekersaantal dit jaar boven de 5000 zal uitstijgen.  Ook voor de jeugd een inspirerende ontmoeting met de kunst.  Het leuke voor  de bezoeker is dat hij/zij mee kan bepalen wel k kunstwerk deze ontwerpwedstrijd gaat winnen. Voor de maker van het beeld met de meeste stemmen ligt duizend euro klaar.
Deze bijzondere expositie, waar u onder meer bewegende kunstobjecten in allerlei vormen aantreft,  duurt tot 28 oktober 2012.  Foto's van deze expositie: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten