zondag 15 januari 2012

Groningen Stad Kunst - Opening Galerie & Atelier Hariri & TolmanSinds gisteren is de binnen stad van Groningen een galerie-atelier rijker.  Onder grote publieke belangstelling werd galerie atelier Hariri & Tolman geopend. Twee van oorsprong Friese kunstenaars die een samenwerkingsverband zijn aangegaan. De galerie is gevestigd aan het Boterdiep in het Centrum van Groningen. Op deze schitterende locatie worden workshops gegeven. Beide kunstenaars met een onderwijs achtergrond zien het helemaal zitten. Een culturele binnenstad, daar waar wij zijn gevestigd. Mooier kan het niet.
henk-hans tolman
 


Henk-Hans Tolman is een friese kunstenaar en tekendocent woonachtig in Groningen. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur, maar ook zijn de leerlingen een grote inspiratiebron voor hem. Zijn werk kenmerkt zich door gereduceerde vormen, composities en 'kleur', geschilderd in geabstraheerde landschappen. Of juist een mix van ditgene met een strakke illustratie. En dit is juist hetgeen waar het kind in hem naar boven komt en het onderwijs hem volop ideeën geeft.

noël hariri
Noël Hariri is afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva (2004) en de Pedagogische Academie (2008). Haar illustraties en schilderijen zijn humoristisch, kleurrijk vrolijk en zitten vol fantasie! Als je goed kijkt zit er in elk werk wel een ‘foutje’: een mannetje met 8 vingers, een vrouwtje met twee linkerbenen, een diertje met een blauw en een roze oog… Inspiratie wordt gehaald uit de meest simpele dingen: uitspraken van een kind, een mooie lucht, een naaldhak die weer eens afbreekt, een zwerfhondje, een geintje van de cassière dat niet grappig is, een vriendin die haar schoen verliest op een druk kruispunt. Door te spelen met gevonden rommel, oude kranten en verschillende materialen ontstaan de meest wonderlijke ontwerpen!

Foto's van deze opening: klik hier

Een filmverslag:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten