dinsdag 24 januari 2012

Arjan Ederveen onbekend op de Vismarkt

groningen-centrum-arjan ederveen
Afgelopen vrijdag 20 januari tijdens een rondje binnenstad Groningen ter hoogte van de Geulstraat, vroeg een meneer mij de weg naar de Vismarkt. Met een kaart van de VVV in zijn hand was, naar bleek Arjan Ederveen, geĆÆnteresseerd in Groningen. Ik vervolgde mijn weg en ontmoette Arjan Ederveen wederkom bij een marktkraam aan de Vismarkt waar warme vis werd verkocht. Samen genietend van de warme vis , een praatje, vervolgde Arjan zijn toeristische route, alvorens te vertrekken naar Zwolle, waar hij 's avonds moest optreden. Op de vraag aan de marktventers of ze wel vaker een bekende  Nederlander aan de kraam kregen was het antwoord , hoezo? "Dat was Arjan Ederveen" zei ik. Het antwoord was; Nooit van gehoord, zeker voor mijn tijd. We hebben het even opgezocht in de hoop dat ze het mogelijk lezen.

Arjan Ederveen (officiƫle naam: Arjan Ederveen Janssen) werd op 9 september 1956 geboren in Hilversum en is een Nederlands acteur, televisiemaker en tekstschrijver.
Ederveen werkte aan het begin van zijn loopbaan samen met Kees Prins, met wie hij De Duo's vormde. Hij verwierf met Tosca Niterink daarna bekendheid met televisieprogramma's als Theo en Thea en Kreatief met Kurk, waarin hij de rol van Peter van de Pood  speelde. Later won Ederveen samen met regisseur Pieter Kramer voor de serie  30 minuten een Zilveren Nipkowschijf. In 2002 speelde hij in de film Pietje Bell en Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon drogis Geelman. In het najaar van 2005 presenteerde Ederveen voor de VPRO een 'ongewoon tuinprogramma': de dertigdelige dagelijkse televisieserie Wroeten, geregisseerd door Lernert Engelberts.

(bron: wikepedia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten